Europa press

Logo ep

    Espanya anul·larà l'espai Schengen durant la cimera del BCE a Barcelona per a evitar l'arribada de violents

    16:4119.04.2012

    Interior té informació d'una possible arribada d'antisistema sobretot d'Itàlia i Grècia

    MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

    El Govern anul·larà el tractat Schengen de lliure circulació de ciutadans pels països de la UE durant la cimera del Banc Central Europeu (BCE) prevista a Barcelona del 2 al 4 de maig, han informat a Europa Press fonts del Ministeri de l'Interior.

    Estes mateixes fonts expliquen que això suposa restablir els controls fronterers, una mesura que s'adopta davant de la previsió de l'arribada a la ciutat de persones violentes i antisistema que, de manera organitzada, puguen pretendre 'rebentar' la cimera, i generar disturbis i destrosses com els de Barcelona en les últimes concentracions, com la vaga general.

    Les mateixes fonts han precisat que les forces de seguretat tenen informes que apunten l'arribada d'elements descontrolats, especialment des d'Itàlia i Grècia.

    El Departament que dirigix Jorge Fernández Díaz encara no ha decidit la data exacta en la qual s'anul·larà l'espai Schengen, però la previsió és que la mesura perdure aproximadament una setmana al voltant a la celebració de la cimera.

    PRIMERA VEGADA DES DE 2004

    Es tractaria de la primera vegada que Espanya suspén este espai des del 2004, quan es va adoptar esta mateixa mesura pel casament dels Prínceps d'Astúries a Madrid, només un mes després dels atemptats de l'11-M.

    A més d'esta mesura excepcional, la ciutat de Barcelona experimentarà un augment considerable de la seguretat als seus carrers amb un reforç de la presència policial: el Ministeri i la Conselleria d'Interior de la Generalitat es coordinaran eixos dies.

    Durant la cimera del BCE s'espera la presència a Barcelona de més de 20 personalitats estrangeres, entre els quals hi ha el president d'este organisme, l'italià Mario Draghi, i el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordónez.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies