Europa press

Logo ep

    Alemanya.- La CDU de Merkel venç a Saarland, però FPD no aconsegueix representació

    18:4525.03.2012

    BERLÍN, 25 (EUROPA PRESS)

    La Unió Cristiano Demócrata (CDU) de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat el partit més votat a les eleccions regionals celebrades aquest diumenge a Saarland (sud-oest), amb el 34,7%, mentre que el seu actual soci de coalició en el Govern federal, el Partit Liberal Demòcrata (FDP), obtindria l'1,6% dels sufragis, de manera que quedaria fora del Parlament regional, segons les dades del sondeig a peu d'urna publicat per la televisió alemanya ARD.

    La formació de Merkel, a la qual pertany l'actual ministra-presidenta de Saarland, Annegret Kramp-Karrenbauer, mantindria així l'actual representació, tot i que ja no podria comptar amb l'FDP per reeditar l'actual coalició, en què també estan inclosos Els Verds.

    La segona opció més votada en els comicis d'aquest diumenge és la del Partit Socialdemòcrata (SPD), que hauria aconseguit el 30,1%; seguit de Die Linke (L'Esquerra), amb el 16,6% (5 punts menys que el 2009).

    Destaca la irrupció al parlament de Saarland del Partit Pirata, que es converteix en la quarta força política, amb el 7,6% dels vots, per davant d'Els Verds, que n'han obtingut un 5,1%, un percentatge lleugerament inferior al del 2006.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies