Europa press

Logo ep

    Mali/Somàlia.- Margallo té garanties de les autoritats de Mali i Somàlia que els cooperants estan "bé"

    10:0105.03.2012

    MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

    Les autoritats de Mali i Somàlia han donat garanties al ministre espanyol d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, que els quatre cooperants que estan segrestats a Àfrica "es troben bé".

    Així ho ha revelat el ministre en una entrevista a la COPE recollida per Europa Press, en què no ha volgut donar detalls sobre les gestions en marxa per alliberar-les doncs es tracta d'un tema que cal portar "amb molta discreció".

    García-Margallo només ha indicat que ha parlat d'aquesta qüestió "amb tots els ministres" d'Exteriors de la UE, així com amb els àrabs i ha citat Algèria expressament. "Amb Mali he parlat molt", ha assenyalat el ministre, que aquest dissabte va viatjar precisament a Bamako per reunir-se amb el president d'aquest país, el ministre d'Exteriors del qual visitarà aviat Espanya.

    García-Margallo ha tingut ocasió d'entrevistar-se amb el primer ministre somali en la Conferència internacional sobre Somàlia en què va participar a Londres el mes passat.

    El Govern --ha volgut deixar clar-- no ha deixat "un sol dia" de fer gestions per alliberar tant els dos cooperants segrestats a finals d'octubre en els campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) com les dues treballadores de Metges Sense Fronteres preses com a ostatges en el campament de refugiats de Dadaab (Kènia), prop de la frontera amb Somàlia.

    De fet, ha relatat, el primer que va fer la seva antecessora en el càrrec, Trinidad Jiménez, quan ell va prendre possessió del càrrec va ser lliurar-li una carta de les famílies dels cooperants.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies