Europa press

Logo ep

    Pròxim O.- Arriben a Síria 16 presos palestins alliberats en el canvi de presoners pel soldat israelià Shalit

    17:5919.10.2011

    MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

    Un total de 16 presos palestins alliberats este dimarts en compliment de l'acord d'intercanvi de presoners acordat per Hamas amb el Govern israelià a canvi de l'alliberament del soldat hebreu Gilad Shalit han arribat este dimecres a territori sirià, segons ha informat l'agència oficial de notícies siriana SANA.

    Els 16 palestins han arribat a l'Aeroport Internacional de Damasc a bord d'un avió comercial sirià. Entre els alliberats es troba una jove que ha passat set anys empresonada a Israel.

    El Govern israelià va alliberar este dimarts 477 presoners palestins en compliment de l'acord de canvi de presos que ha permès l'alliberament del soldat Shalit, que va estar segrestat en la franja de Gaza des del 25 de juny del 2006 fins al dimarts.

    L'acord aprovat per Hamas i l'executiu que lidera el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, establix l'alliberament d'un total de 1.027 presoners, dels quals 550 abandonaran les presons en una segona fase del procés que es desenvoluparà en els pròxims dos mesos.

    Un dels alliberats a Síria, Nimr Ibrahim Drouzé, ha explicat a l'agència SANA que l'acord d'intercanvi de presoners demostra que la resistència palestina continuarà actuant fins aconseguir la victòria i ha assenyalat que alguns dels presos posats en llibertat portaven 30 anys entre reixes.

    "He elegit vindre a Síria perquè dóna suport a la resistència (palestina). Quan estic a Síria, sento que el meu retorn a Palestina s'acosta", ha afirmat, per part seua, Rabee Salamá Zaal, un altre dels alliberats.

    Un altre dels presoners arribats a Síria, Ahmad Hanini, ha manifestat el seu orgull per haver anat a Síria perquè considera que este país "és el vibrant cor de l'arabisme". "Síria i Palestina són un mateix país", ha afegit.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies