Europa press

Logo ep

    Wikileaks.- Facebook i Twitter tanquen els comptes dels promotors dels ciberatacs en suport a Wikileaks

    10:4710.12.2010

    LONDRES/WASHINGTON, 10 (Reuters/EP)

    Les xarxes socials Facebook i Twitter han cancel·lat este divendres els comptes de Payback i Anonymous des de les que es van orquestrar els ciberatacs llançats contra els web de Visa, MasterCard i PayPal després que estes bloquejaren les donacions a Wikileaks.

    Facebook ha confirmat que havia tancat estos comptes perquè considera que els atacs a altres web de la Xarxa havien de ser condemnats independentment del fi que els motivi. Després d'esta mesura, la campanya es va traslladar a Twitter que va continuar l'exemple del seu competidor, tot i que els seus responsables han declinat confirmar este extrem.

    L'onada de ciberatacs es va deslligar dimarts passat quan el fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha estat detingut a Londres en execució de l'euroordre d'arrest emesa per les autoritats de Suècia, on suposadament va cometre diversos delictes sexuals contra dos col·laboradores del portal.

    Els seguidors de Assange consideren que esta detenció és un complot polític orquestrat pels Estats Units com càstig per la divulgació de nombrosos documents confidencials sobre este país, referits a la guerra de l'Iraq (400.000), la missió a l'Afganistan (70.000) i al Departament d'Estat (250.000).

    "La meta és simple: guanyar el dret de mantindre internet lliure de qualsevol control de qualsevol entitat, corporació o govern", resa una carta divulgada per Anonymus, en què nega que els integrants d'este grup siguen terroristes, com argumenta els Estats Units.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies