Europa press

Logo ep

    Extingit l'incendi al costat d'una instal·lació nuclear mentre el foc amenaça una planta de residus atòmics

    12:1010.08.2010

    MOSCOU, 10 (EUROPA PRESS)

    Els serveis d'emergències de Snezhinsk, als Urals, han informat aquest dimarts que l'incendi que s'acostava al centre d'investigació nuclear d'aquesta ciutat russa ha estat extingit, mentre que les autoritats d'Ozersk, a només 80 quilòmetres, van aplicar a última hora de dilluns el reglament d'emergència als voltants de la planta de processament de deixalles nuclears de Mayak, una de les més importants de Rússia.

    "El focus de l'incendi al bosc de Snezhinsk ha estat extingit", ha indicat un comunicat, recollit per l'agència russa RIA Novosti. Les flames van començar divendres passat i ràpidament es van estendre en una superfície de deu hectàrees. Dilluns, l'àrea afectada va disminuir a entre cinc i sis hectàrees.

    Mentrestant, a la ciutat d'Ozersk les autoritats van posar en pràctica la normativa d'emergència per evitar una propagació dels incendis, a causa que allà es troba una de les plantes de processament de residus nuclears més importants de Rússia, la planta de Mayak.

    "El cap de l'Administració d'Ozersk ha aplicat la normativa d'emergència als boscos i parcs a causa de la seriosa amenaça", ha indicat el Govern local en un comunicat. Aquest dimarts està prevista una reunió urgent per coordinar els esforços de tots els serveis d'emergència locals per impedir que el foc s'acosti a la ciutat i a la instal·lació nuclear, afegeix el comunicat.

    Des de mitjans del mes de juny passat una onada calor assola gran part de la zona central de la Rússia europea i ha provocat incendis que s'han cobrat la vida de més de 50 persones, mentre que al voltant de 2.000 s'han quedat sense llar, segons va indicat ahir el Govern rus. Milers d'agents dels serveis d'emergència i militars han estat treballant dia i nit durant gairebé tres setmanes per combatre els incendis en 22 regions de Rússia.

    Aquesta situació, juntament amb la forta sequera, ha provocat que les pèrdues a curt termini per a l'economia russa arribin a ser d'un 1% del PIB del 2010, uns 15.000 milions de dòlars (11.379 milions d'euros), segons van predir diversos analistes econòmics en l'edició d'aquest dimarts del diari financer rus 'Kommersant'.

    "El principal efecte negatiu de la sequera i dels incendis es produirà el juliol i l'agost", ha afirmat Alexander Morozov, del grup d'empreses bancari HSBC, que ha afegit que aquest estancament podria ser reconegut formalment després del tercer trimestre del 2010.

    La majoria dels analistes avaluen encara d'una manera modesta l'impacte en l'economia del desastre mediambiental a Rússia. L'empresa d'intermediaris financers UBS ha rebaixat les estimacions de creixement del PIB de Rússia a un 0,5% el 2010 i ha augmentat el seu pronòstic d'inflació per al 2010 del 5,5% al 6%, i fins a un 6,5% per al pròxim 2011.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies