Europa press

Logo ep

    Uganda.- La milícia somali Al-Shabaab s'atribueix el doble atemptat de Kampala, que ha provocat 74 morts

    17:4712.07.2010

    KAMPALA, 12 (Reuters/EP)

    La milícia islamista somali Al-Shabaab, lligada a la xarxa d'Al-Qaida, s'ha atribuït la responsabilitat del doble atemptat comès contra un restaurant i un club esportiu de Kampala en què s'estava transmetent la final del Mundial de futbol, segons ha informat aquest dilluns la televisió Al-Jazira.

    Les autoritats ugandeses han apuntat des del primer moment Al-Shabaab com a autors de la matança, que ha provocat com a mínim 74 morts, segons l'últim balanç de víctimes.

    Un comandant milicià a Mogadiscio, el xeic Iussuf Isseha, ha celebrat els atemptats, però sense reivindicar la seva autoria. "Uganda és un país infidel i un important suport de l'autoconstituït Govern de Somàlia", ha declarat. "Sabem que Uganda està contra l'islam i, per aquesta raó, estem molt feliços pel que ha passat a Kampala. És la millor notícia que hem sentit mai", ha afegit.

    El portaveu del Govern d'Uganda, Fred Opolot, ha assenyalat que entre els 74 morts "hi ha una dona blanca, una persona d'origen indi, deu eritreus i etíops".

    Per la seva banda, el Departament d'Estat dels Estats Units ha confirmat la mort d'una persona nord-americana i que cinc més han quedat ferides. L'ONG estatunidenc Invisible Children ha assenyalat que una dels seus integrants, Nate Henn, procedent de la població de Wilmington, a l'estat de Delaware, havia mort com a conseqüència de l'explosió registrada en el club de rugbi.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies