Europa press

Logo ep

    La Generalitat flexibilitza la concessió dels túnels de Vallvidrera i el Cadí

    15:5716.08.2012

    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    La Generalitat ha decidit flexibilitzar els pagaments que hauran d'afrontar les concessionàries que s'adjudiquin l'explotació i manteniment dels túnels de Vallvidrera i del Cadí, fins ara de gestió 100% pública.

    Això al seu torn suposa ampliar el termini per presentar ofertes per a aquestes concessions fins al 21 de setembre, segons publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

    Fonts del Govern català han explicat a Europa Press que el canvi respon a suggeriments de les empreses interessades en aquesta privatització impulsada pel Govern català, que demanaven més temps per pagar donades les restriccions de finançament actuals.

    L'executiu català va iniciar el juny el procés de la licitació del contracte de gestió de Tabasa (empresa responsable dels túnels de Vallvidrera) i Túnel del Cadí per com a mínim 430 milions d'euros i amb una durada de 25 anys.

    Aquest import cal abonar en un 70% poc després de l'adjudicació, i el 30% restant calia pagar abans del 31 de desembre de 2013, segons recorda el DOGC.

    Amb la modificació feta pública aquest dijous, aquest 30% es podrà abonar de manera gradual i en imports creixents durant cinc anys, amb el següent repartiment: 2% del total el segon any de concessió, 2% el tercer, 8% el quart, 8% el cinquè i 10% el sisè.

    La data límit inicial per presentar ofertes per a aquestes concessions era el 23 d'agost, que es va traslladar al 7 de setembre per donar més temps a les interessades donada la coincidència amb les vacances d'estiu, i ara es prorroga un poc més fins al 21 de setembre per la flexibilització del pagament.

    La Generalitat cedirà l'explotació d'aquestes infraestructures per reduir el dèficit i simplificar el sector públic, però manté la seva propietat i el servei continuarà com a públic.

    10% DE DESCOMPTE EN CADÍ

    Segons els plecs, la societat que explotarà el servei ho farà a canvi dels peatges que paguin els usuaris, el seu import no podrà ser superior als preus fixats pel Govern català amb caràcter de màxims, i els descomptes comercials que l'empresa vulgui aplicar haurà de comunicar-los prèviament a l'administració.

    Les tarifes es revisaran anualment, com fins ara, i el Govern català aplicarà un descompte del 10% en les tarifes vigents del Túnel del Cadí que la concessionària haurà de mantenir.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies