Europa press

Logo ep

    i2Cat coordinarà un projecte europeu per una nova arquitectura d'internet

    17:5606.02.2013

    BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

    La Fundació i2CAT coordinarà el projecte europeu Irati, del Setè Programa Marc, que durant dos anys treballarà en una implementació eficient de Rina, una teoria general sobre l'arquitectura de xarxes que pretén millorar el funcionament d'internet.

    L'entitat catalana ha explicat en un comunicat que el pressupost del projecte és de 1.126.000 euros (dels quals 870.000 estan subvencionats pels fons europeus).

    A més de participar i2CAT com a coordinador del projecte i director tècnic, figuren la pime italiana Nextworks, el grup belga iMinds i Interoute, col·laboració que permetrà donar solucions a casos d'ús realistes proporcionats per aquesta multinacional de les telecomunicacions.

    La Fundació i2Cat es posa al capdavant d'aquest projecte gràcies als resultats obtinguts després de dos anys d'investigació amb la Universitat de Boston (d'on és professor John Day, desenvolupador de Rina), el centre d'investigació irlandès TSSG i la nova empresa americana TRIA Network Systems, conformant la Pouzin Society (PSOC), un fòrum de desenvolupament de solucions alternatives viables a l'actual arquitectura de xarxa.

    L'arquitectura Rina busca proporcionar la infraestructura necessària per suportar la computació distribuïda, el que s'ha aconseguit amb èxit en dos prototips, per crear una xarxa de computadors molt més senzilla que l'actual i, per tant, més econòmica de construir i d'operar.

    Alhora, facilita la mobilitat, el multicast' i la qualitat de servei als usuaris, així com una més gran fiabilitat i seguretat de les comunicacions, segons els seus impulsors.

    El projecte implementarà la teoria de John Day sobre Ethernet per als sistemes operatius Linux i FreeBSD, i el codi desenvolupat serà obert perquè sigui utilitzat amb finalitats docents, per investigació acadèmica i també com a base per desenvolupar futurs productes basats en Rina. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies