Europa press

Logo ep

    Hisenda crea un impost sobre dipòsits bancaris a tipus zero per a evitar que les comunitats apliquen un propi

    12:1330.11.2012

    MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

    El Ministeri d'Hisenda ha creat un impost estatal sobre dipòsits de clients en entitats de crèdit a tipus zero per a evitar que les comunitats autònomes puguen aplicar un propi, tenint en compte que dos administracions no poden gravar el mateix fet imposable, segons han confirmat a Europa Press en fonts del departament de Cristóbal Montoro.

    Les mateixes fonts han afegit que la creació d'este nou tribut a partir de l'1 de gener de 2013 suposa que les comunitats que ara apliquen este impost (Extremadura, Canàries i Andalusia) han de deixar de fer-ho i, per esta raó, hauran de ser compensades per l'Estat per la pèrdua de recaptació d'acord amb la llei de finançament de les comunitats autònomes.

    Segons Hisenda, la creació del nou impost estatal, que s'ha introduït mitjançant una esmena del PP a la llei de mesures tributàries que està debatent el Senat, pretén que els dipòsits dels bancs reben un tractament tributari homogeni i el sistema financer no perda eficiència. L'objectiu és, per tant, "potenciar i garantir" la unitat de mercat, segons indica el Govern.

    Així, l'executiu s'assegura que no hi ha diferències entre unes comunitats autònomes i altres a l'hora de gravar els dipòsits bancaris, però com l'objectiu no és recaptatori establix un tipus de gravamen del 0%. A més, eximix a les entitats financeres de presentar l'autoliquidació corresponent si la quota íntegra, com és el cas, és zero.

    Tot i que en la pràctica no recaptarà res ni penalitzarà fiscalment a les entitats de crèdit, l'esmena establix que es tracta d'un tribut de caràcter directe, el fet imposable és el manteniment de fons de tercers per entitats de crèdit o sucursals que operen en territori espanyol, incloses les sucursals en territori espanyol d'entitats de crèdit estrangeres.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies