Europa press

Logo ep

    Agro.- Pelegrí creu que la implantació rural de xarxes elèctriques intel·ligents generarà ocupació

    12:3425.10.2012

    BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

    El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep María Pelegrí, ha destacat aquest dijous, durant la inauguració del primer congrés Rural Smart Grids, que la implantació de xarxes elèctriques intel·ligents en el món rural català es presenta com una oportunitat per generar llocs de treball.

    Les 'smarts grids' (xarxes intel·ligents) són "una oportunitat per crear nous negocis" i fomentar la capacitat d'innovació a l'àmbit rural, a més de ser un repte tecnològic, en paraules del conseller, qui ha celebrada l'organització d'aquest primer congrés a Catalunya.

    "Si pretenem resoldre els problemes d'avui pensant i actuant com ahir, no ho aconseguirem", referint-se a la conjuntura, ha explicat Pelegrí, qui ha instat els pagesos a adaptar-se a les noves tecnologies.

    Aquest dijous i divendres representants d'empreses i institucions i tècnics analitzaran l'estat i possibles avenços al camp de l'energia elèctrica en el món rural a través de debats sobre les tecnologies que faciliten les 'smart grids' en la indústria catalana, la gestió de la demanda, i l'evolució de les micros xarxes al camp.

    El congrés s'ha presentat com una oportunitat tant a nivell social com energètic, tecnològic i territorial, i pretén buscar un espai destacant entre els congressos destinats al món rural, per la qual cosa en paraules de la directora de l'Institut Català d'Energia, Maite Masià, es podria organitzar una segona edició.

    El degà del col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Josep Maria Rofes, ha destacat durant la seva intervenció que la gran dependència de l'energia exterior fa que s'hagin de buscar alternatives que passin per potenciar l'autoconsum, pel que ha fet una crida a les companyies elèctriques perquè no posin "traves" a aquesta mena d'iniciatives.

    La primera edició d'aquest congrés ha estat organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, l'Institut Català d'Energia, la fundació Món Rural i pel consorci local Localret.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies