Europa press

Logo ep

    Els més grans de 45 anys, grup més vulnerable de la població activa de Girona

    13:4122.10.2012

    El barri de Santa Eugenia-Can Gibert té una de les taxes d'atur més elevada

    GIRONA, 22 (EUROPA PRESS)

    Els més grans de 45 anys constitueixen el grup més vulnerable dins de la població activa de Girona, segons l'estudi del mercat de treball de la ciutat que ha presentat l'Ajuntament aquest dilluns per obtenir una radiografia "àmplia i concreta" de la feina i l'atur entre la població de 16 a 64 anys.

    Segons els resultats de l'enquesta, que s'ha fet a un total de 2.336 persones, aquest grup de població és el més vulnerable tant pel volum com per les càrregues familiars les quals han d'afrontar, però també per les dificultats afegides que representa reincorporar-se al mercat del treball a partir de certa edat.

    Tot i això, la regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha concretat que les persones de més de 30 anys són les que tenen un pes percentual major respecte del conjunt de la població en situació d'atur, concretament un 73,7%; a més, en aquest grup d'edat també es concentren els desocupats de llarga durada.

    Un altre punt que s'ha de tenir en compte en relació amb la població en situació de vulnerabilitat és el dels joves amb nivells de formació primaris o inferiors, que representen el 13,8% del total de la població parada de la ciutat.

    Amb l'elaboració de l'estudi del mercat de treball, Girona ha comptabilitzat la xifra de persones sense treball --amb dades del segon trimestre del 2012-- en 9.488, una xifra superior a la registrada al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ja que aquest últim no comptabilitza la gent que està fent cursos, els que ja no reben cap tipus de subsidi i tampoc als joves que estan buscant la seva primera feina.

    Una altra dada a destacar és la de les persones que porten més d'un any sense feina, que representen el 48,66% de la gent desocupada de la ciutat; d'aquest grup, el 54% són gent gran de 24 anys i amb un nivell sota de formació.

    LA SITUACIÓ PER BARRIS

    L'enquesta també ha permès aflorar diferències a nivell socioeconòmic entre els principals barris de la ciutat, i en aquest sentit el barri de Santa Eugenia-Can Gibert, el segon amb més població de la ciutat per darrere de l'Eixample, té una de les taxes d'atur més elevada, un 32%, i amb uns nivells de formació considerablement baixos.

    Per davant d'aquest barri, el sector Est és el que registra una taxa d'atur més elevada, del 55%; el nivell d'instrucció del barri és el més sota de Girona, amb un 63,6% del total dels habitants amb nivells d'escolarització primaris malgrat que, així i tot, la població activa representa només el 4,38% del total de la població de Girona d'aquest segment d'edat.

    Madrenas ha puntualitzat la importància de fer aquest estudi per grups d'edat, ja que això els ajudarà en el moment de determinar quines polítiques actives de feina han de promoure's des del consistori.

    Finalment, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha reconegut que les dades obtingudes per l'enquesta "empitjoren" la imatge que es tenia amb les xifres que es coneixien fins ara: el nombre de desocupats registrat és de 7.251, tot i que segons l'estudi aquesta xifra augmenta als 9.488 aturats.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies