Europa press

Logo ep

    Fira.- L'empresa iMicroQ guanya el premi EmprendedorXXI d'Einsa i La Caixa

    21:0613.06.2012

    BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

    La Caixa i l'Empresa Nacional d'Innovació (Einsa) han guardonat l'empresa iMicroQ amb el Premi EmprendedorXXI de l'edició 2012 a Catalunya, segons un comunicat.

    L'anunci, que s'ha produït a l'entrega de premis de la fira per a empresaris i emprenedors Bizbarcelona té l'objectiu d'identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb més potencial de creixement d'Espanya.

    iMicroQ, instal·lada a Tarragona i ''spin-off'' de la Universitat Rovira i Virgili (URV), es dedica al desenvolupament de tecnologia i productes per a la seguretat agroalimentària, així com per al diagnòstic clínic.

    La companyia guanyadora rebrà una aportació econòmica de 5.000 euros i la participació en dues experiències de formació i 'networking' internacional, com el curs Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge, i un pont tecnològic a Silicon Valley, on podran conèixer de primera mà algunes de les empreses líders mundials en innovació.

    Alhora, passaran automàticament a la fase estatal del certamen, que escelebrarà l'octubre, i on els guanyadors autonòmics competiran per emportar-se un primer premi nacional de 20.000 euros.

    Han participat en el lliurament del guardó la presidenta de Bizbarcelona i tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, el director executiu territorial de La Caixa a Catalunya, Jordi Nicolau, i la consellera delegada d'Einsa, Begoña Cristeto.

    La primera i segona finalista han estat Sagetis i MBA&Co., respectivament, pel desenvolupament de sistema d'alliberament de fàrmacs a través de la Barrera Hematoencefálica basats en nanotecnologia en primer lloc i per crear una plataforma d'intermediació en línia per a projectes de consultoria entre empreses i consultors amb graduació de postgrau d'administració d'empreses (MBA) i doctorats.

    En total, a Catalunya --on la iniciativa està organitzada per Barcelona Activa-- el nombre de participants ha incrementat un 59% respecte l'edició anterior, amb 127 empreses inscrites.

    Més del 85% d'aquestes són de Barcelona, seguit de Tarragona (6,3%), Lleida (5,5%) i Girona (2,4%), mentre que en relació amb l'àmbit d'activitat, destaquen majoritàriament les empreses del sector TIC (61,4%).[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies