Europa press

Logo ep

    Agro.- El Govern acusa Alemanya de "terrorisme informatiu" per la crisi del cogombre i exigirà responsabilitats

    17:0101.06.2011

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha acusat Alemanya aquest dimecres de "terrorisme informatiu" per l'alarma generada en haver atribuït al consum de cogombre espanyol la mort de diversos ciutadans alemanys, pel que exigirà responsabilitats.

    "Sense conèixer els orígens no es poden fer les declaracions que s'han fet", ha explicat el conseller en una roda de premsa al Parlament després d'una reunió mantinguda amb representants del sector de l'hort i la fruita catalana per analitzar la crisi del cogombre.

    En aquest sentit, ha assegurat que la Conselleria analitzarà jurídicament quines responsabilitats poden exigir a la "conducta irresponsable i injustificada" de l'Estat alemany que, segons la seva opinió, ha fet un mal importantíssim també als productes catalans.

    A més, ha carregat contra la Unió Europa per la seva passivitat, ja que ha considerat que hauria d'haver estat "més diligent" a l'hora d'intervenir en aquest episodi, desmentir-ho, i impedir el tancament de fronteres dels mercats europeus als productes catalans i espanyols.

    El conseller ha quantificat les pèrdues per al sector català en un mínim de 200 milions d'euros setmanals, i s'ha mostrat preocupat per la manca de confiança generada en els productes que ha advocat per intentar recuperar immediatament donada la proximitat de la campanya de la fruita que ha augurat que pot ser "complicada i complexa".

    Per tractar aquest assumpte, ha anunciat que aquest dijous viatjarà a Madrid per assistir a una reunió a les onze del matí amb la ministra d'Agricultura, Rosa Aguilar, i els consellers de totes les comunitats autònomes per buscar una solució conjunta.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies