Europa press

Logo ep

    (Resum) Els incidents de grups antisistema entelen la jornada a Catalunya

    21:5129.09.2010

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    La jornada de vaga a Catalunya s'ha vist entelada pels aldarulls, destrossa de mobiliari urbà i saqueig de comerços al centre de Barcelona per part de grups d'ocupes i antisistemes, que s'ha saldat amb 36 detinguts i 30 agents de Mossos ferits lleus a la capital catalana.

    La Generalitat, l'Ajuntament i els sindicats han condemnat els violents incidents i els han qualificat d'"actes vandàlics". Els antisistema han aprofitat actes organitzats pels sindicats per provocar el caos a la capital catalana.

    Els incidents més greus s'han produït aquest migdia a la zona de la plaça Universitat en una concentració alternativa seguida per diversos milers de persones, que ha conclòs amb una batalla campal entre manifestants i policia, amb diversos contenidors cremats.

    El punt àlgid s'ha produït quan dos encaputxats han cremat un cotxe de la Guàrdia Urbana que era buit i aparcat a la confluència amb la ronda Universitat, patint també danys algunes unitats mòbils de mitjans de comunicació.

    Després, els Mossos han desallotjat els activistes que des de dissabte passat ocupaven l'antiga seu de Banesto a Barcelona, després de comprovar que s'hi havien amagat alguns activistes antisistema que precisament haurien provocat les destrosses al centre de la ciutat.

    El desallotjament ha començat a dos quarts de quatre de la tarda i va durar dues hores. Cap persona ha resultat ferida i la policia ha identificat 19 persones de diverses nacionalitats i n'ha detingut una.

    Els Mossos han sol·licitat permís al jutge, que els ha donat el vistiplau perquè considera que a l'edifici hi havia ocupes que haurien comès delictes flagrants durant la jornada de vaga d'avui al centre de la ciutat.

    El tercer focus de conflictes de la jornada s'ha produït a l'arrencada de la manifestació cap a dos quarts de set de la tarda, quan una desena d'activistes antisistema han incendiat contenidors a la Gran Via de Barcelona, entre el passeig de Gràcia i Pau Claris.

    Els antisistemes han saquejat alguns comerços del centre de la ciutat, com la botiga de texans Levis al Passeig de Gràcia, després de trencar l'aparador a pedrades.

    També han saquejat una pizzeria a la confluència de la Via Laietana amb la plaça Antoni Maura i han cremat al carrer les cadires del local. A més, han provocat destrosses en comerços i mobiliari urbà de la plaça de la Catedral, on han llançat pedres contra els furgons policials.

    Els disturbis han acabat després que activistes antisistema destrossessin els aparadors dels centres El Corte Inglés de la plaça i del pròxim Portal de l'Àngel, llançant objectes.

    Passades les nou del vespre, es manté la forta presència policial tant a la plaça com al Portal de l'Àngel, malgrat que ja no hi ha incidents ni activistes.

    En el conjunt de Catalunya s'han produït un total de 53 detencions, les més importants a Mataró (6) on els Mossos han detingut membres d'un piquet que havia comès actes vandàlics. La resta de detencions s'ha produït a Mataró (6), Manresa (5), Cornellà (3), i Girona (2).

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies