Europa press

Logo ep

    El pla d'ajust alemany preveu la retallada de 10.000 funcionaris i impostos a la banca i les nuclears

    13:2007.06.2010

    BERLÍN, 7 (EUROPA PRESS)

    El Govern alemany estudia en el marc del seu pla d'ajust, que pretén reduir el dèficit pressupostari en 10.000 milions anuals fins a 2014, una dràstica retallada de la despesa mitjançant la reducció d'uns 10.000 funcionaris, així com una baixada salarial del 2,5% de mitjana a la resta de treballadors públics, mentre que des del costat dels ingressos l'executiu d'Angela Merkel estudia imposar un impost a la banca, així com les centrals nuclears, segons un esborrany del pla al qual ha tingut accés 'Financial Times'.

    El gabinet alemany discuteix des d'ahir les mesures d'ajust que permetin reduir l'actual desfasament pressupostari de les finances públiques germàniques de 70.000 milions d'euros a un ritme anual de 10.000 milions fins a 2014.

    En aquest sentit, el document confidencial elaborat pel Govern planteja dotar de més flexibilitat l'oficina federal d'ocupació a l'hora de desemborsar fons en transformar els beneficis per desocupació, actualment garantits per llei, en pagaments subjectes a avaluació.

    Aquest canvi, que els funcionaris calculen permetria estalviar 2.000 milions en el primer any d'aplicació, aniria de la mà d'altres retallades en subsidis com els destinats a estimular la natalitat.

    Alhora, el Govern també hauria sol·licitat al Ministeri de Defensa l'elaboració d'un pla per reduir en 40.000 efectius el nombre de soldats professionals de l'Exèrcit, respecte dels 190.000 actuals.

    Entre les mesures principals, l'executiu alemany estudia congelar la paga extraordinària de Nadal per als funcionaris públics el 2011, fet que permetrà reduir un 2,5% els salaris dels treballadors públics, així com la retallada de 10.000 funcionaris fins a 2014, d'una plantilla actual de 450.000 treballadors públics.

    IMPOSTOS A LA BANCA I A LES NUCLEARS.

    Des de la perspectiva dels ingressos, l'esborrany del pla d'austeritat preveu introduir des de 2012 un impost als bancs, amb l'ànim de recuperar part dels costos associats al rescat del sector financer.

    D'aquesta manera, el Govern d'Angela Merkel, manté la seva idea d'aplicar algun tipus de taxa als bancs ja sigui amb el suport internacional del G-20 o pel seu propi compte.

    A més, l'executiu espera recaptar uns 2.300 milions d'euros a través d'un nou impost a la indústria nuclear, gairebé el doble del previst inicialment en els plans del Govern per finançar les energies renovables.

    Alhora, l'esborrany apunta la intenció de l'executiu de posar fi a les exempcions fiscals als carburants en relació amb la reducció d'emissions.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies