Europa press

Logo ep

    40 municipis catalans promocionen a Madrid "confiança" i sòl industrial per atreure inversió de qualitat

    17:5721.05.2010

    MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

    El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Sabadell (Barcelona), Manuel Bustos, ha destacat avui que Catalunya ofereix sòl industrial, però sobretot, "confiança", ja que tot i que ha considerat que les coses no seran igual després de la crisi, "poden ser millors si s'aprofiten les oportunitats".

    En aquest sentit s'ha manifestat Bustos, durant la seva intervenció a l'acte 'La base del futur', en què una delegació integrada per 40 alcaldes de municipis catalans mostra a Madrid la seva oferta per promocionar el sòl industrial disponible en els seus municipis.

    L'acte, la inauguració del qual ha anat a càrrec del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, està organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, i l'objectiu és captar inversions de qualitat.

    En concret, els municipis són Barberà, Barcelona, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Cornellà, Gavà, Llinars, Manresa, Les Masies de Voltregà, Masquefa, Mataró, Òdena, Olvan, Parets, Pineda, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Palautordera, Subirats, Terrassa, Torelló, Ulldecona, Viladecans, Vilanova del Camí, Agramunt, Les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Vilagrasa/Anglesola, Vilanova de la Barca, Ascó, Móra la Nova, Reus, Tarragona i Salt.

    Alhora, Bustos ha indicat que aquests municipis ofereixen més de cinquanta milions de metres quadrats de sòl industrial urbanitzat amb l'objectiu d'atreure inversions de qualitat, i que "per primer vegada" en un acte tots els alcaldes i el sector empresarial tenen "un mateix objectiu".

    D'altra banda, ha recordat que els alcaldes estaran "al costat" dels seus ciutadans i ha recordat que la FMC manifesta el seu "compromís" que "no hi haurà ni un sol municipi ni empresari que estigui sol". "Ens comprometem a estar al seu costat", ha subratllat.

    Finalment, en atenció als periodistes, després de la seva intervenció a l'acte, ha destacat que s'ha elegit Madrid per a aquesta presentació, per ser la capital de l'Estat, que ha de conèixer que "Catalunya és una gran oportunitat de futur", i és "el primer pas", ja que seguiran presentant aquesta oferta a d'altres ciutats d'Europa.

    "EXCEL·LENTS INFRAESTRUCTURES"

    Durant tota la jornada, tant alcaldes com representants del sector empresarial han manifestat les fortaleses i característiques de la regió, i han promocionat el seu sòl industrial com la millor opció per situar-se.

    Així, l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluis Recoder, ha indicat que Catalunya és "la porta d'Europa", i té excel·lents infraestructures de comunicació i científiques "de primer nivell", com el Sincrotró Alba, un dels centres d'investigació "més importants" del sud d'Europa.

    A més, ha indicat que Sant Cugat ha estat, històricament, "la fàbrica d'Espanya", en tenir un "dinamisme excepcional".

    Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que existeix una Catalunya metropolitana amb fortaleses i de proximitat a la costa, i existeix una Catalunya interior que "complementa les anteriors".

    Segons l'opinió de Ros, cadascuna d'aquestes zones té els seus actius, amb una "oferta de sòl industrial integrada i global".

    El director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Joan Trullén, ha destacat que la manufactura catalana té "molt què dir en la sortida de la crisi", i que "tant Catalunya necessita d'Espanya, com aquesta necessita Catalunya".

    INSTAL·LAR UNA EMPRESA A CATALUNYA

    Per la seva banda, el president del Consell general de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, ha destacat els tres motius pels quals resulta "atractiu instal·lar-se a Catalunya".

    En primer lloc ha assenyalat el "magnífic territori, geogràficament situat a Europa", el desplaçament del qual cap a l'Àsia, "obre grans oportunitats".

    En segon lloc ha destacat la gran quantitat de mitjanes i petites empreses assentades a Catalunya, que serveixen per "donar suport" a les grans empreses i multinacionals, i finalment, com a tercera fortalesa ha assenyalat el "capital humà" que contribuirà a la "sortida de la crisi".

    Seguint aquesta idea, el secretari general d'UGT Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha indicat que la regió està en condicions d'"oferir qualitat", sobretot pel que fa a capital humà.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies