Europa press

Logo ep

    CCOO i UGT es manifestaran el 23-F contra la 'pensionada' a Madrid, Barcelona i València

    14:2821.02.2010

    MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

    Els sindicats CCOO i UGT es manifestaran el pròxim dia 23 de febrer a Madrid, Barcelona i València per protestar contra la reforma de les pensions proposta pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

    Aquests actes de protesta s'emmarquen en un calendari de mobilitzacions que començarà el pròxim dia 22 de febrer i s'acabarà al voltant del 6 de març.

    La campanya preveu al voltant d'un centenar d'actes a tot Espanya i dins del programa s'inclouen manifestacions en totes les capitals de província, així com a les localitats més importants.

    En concret, els sindicats expressaran el seu rebuig a la intenció del Govern d'allargar l'edat de jubilació fins a 67 anys des dels 65 anys actuals i a la unilateralitat amb la qual van fer públic el seu document de propostes el passat 5 de març.

    Els sindicats confien a propiciar un gir perquè la reforma de les pensions no vagi per aquests camins. Per aviat, tots els grups parlamentaris, llevat del PSOE, han reprotxat al Govern que hagi "condicionat" la negociació en presentar una proposta que han qualificat de "unilateral i inoportuna".

    Els portaveus de la Comissió del Pacte de Toledo al Congrés dels Diputats començaran a preparar el document conjunt amb les recomanacions per a la reforma del sistema de la Seguretat Social el març .

    APOSTA PER LA JUBILACIÓ FLEXIBLE

    Davant de les tesis del Govern, el manifest que CCOO i UGT defensarà a les manifestacions convocades afavorir i millorar la figura de la jubilació flexible, de manera que, mantenint l'edat legal de jubilació als 65 anys, els treballadors puguin elegir voluntàriament entre anticipar o endarrerir l'edat de jubilació.

    Alhora, demanen millorar el finançament del sistema de pensions, culminant el procés de separació de fonts i millorant el salari mínim interprofessional, augmentar les pensions mínimes i adoptar mesures que fomentin la permanència dels treballadors de més edat al mercat laboral.

    NO ÉS MOMENT PER A UNA VAGA GENERAL

    D'altra banda, tant CCOO com UGT descarten de moment convocar una vaga general, de manera que les manifestacions de dimarts que ve no seran 'a priori' l'avantsala d'una mobilització més massiva.

    Així, des d'UGT confien que amb les manifestacions en defensa del sistema de pensions sigui "suficient" i no sigui necessari recórrer a un altre tipus de mobilització.

    Per la seva banda, CCOO considera que "no hi ha llocs de feina a la vaga general" i que aquests "els genera l'activitat econòmica", de manera que "no està a l'escenari de les reflexions del sindicat" ara mateix.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies