Europa press

Logo ep

    L'Arxiu d'Alcoi troba en la Biblioteca de València la crònica més antiga de la ciutat, que data de 1620

    17:3126.11.2009

    ALCOI (ALACANT), 26 (EUROPA PRESS)

    L'Arxiu Municipal d'Alcoi (Alacant) ha trobat en la Biblioteca Valenciana la crònica més antiga trobada fins ara sobre la ciutat, que data de 1620 i relata el tràgic terratrèmol que ha passat el 2 de setembre d'enguany. La Biblioteca Valenciana ha cedit a l'Ajuntament d'Alcoi una còpia digital de l'original.

    El responsable de l'Arxiu, Joseph Lluís Santonja, ha assenyalat que la crònica relata com el terratrèmol ocorregut la nit del 2 de desembre "va afectar a 200 persones, va convertir en ruïnes el convent de San Agustín i la notícia més important és que parla de la ruïna de l'ermita de San Antonio".

    La crònica, titulada 'Relación muy verdadera de un caso muy espantos i llastimoso en la villa de Alcoy, Reino de Valencia y su feudo', ha estat escrita pel granadí Alonso García Molero. "Segurament seria un testimoni que narraria el que va ocórrer", diu Santonja.

    La regidora de Cultura, Rosa Sánchez, ha destacat que este document adquirix "més importància per l'època en la qual estem", ja que precisament "hui comença la celebració del patró Sant Maur Mártir" que va començar el seu patronatge per votació popular "l'endemà dels fets" narrats.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies