Europa press

Logo ep

    Michael Cunningham explora la sexualitat canviant a 'Quan cau la nit'

    12:2410.03.2011

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    El guanyador del Premi Pulitzer per 'Les Hores', Michael Cunningham, publica a Espanya 'Quan cau la nit' (Lumen/Edicions 62), una novel·la en què demostra que la sexualitat no és una cosa tancada a través de la vida d'una parella del cercle artístic de Nova York.



    Peter i Rebecca són una parella del Soho que comparteixen la mateixa afició per l'art i que conviuen una relativa estabilitat fins que apareix Dizzy, ('El Desliz'), el germà d'ella, un jove de poc més de 20 anys que s'instal·la a casa seva després d'una època d'addicció a les drogues.



    En una entrevista amb Europa Press, Cunningham ha confessat que Dizzy és el detonant perquè Peter es replantegi la seva sexualitat, ja la vegada, una excusa per demostrar que les paraules 'gai', 'bisexual' o 'transsexual' en realitat no aporten gaire informació.



    El jove té un gran semblança física a Rebecca, --"en part, per a Peter és com una reencarnació de la seva dona quan era jove i bella"-- i representa no tant el desig sexual com l'obsessió, ha comentat l'escriptor, que d'alguna forma s'ha inspirat en 'La Mort a Venècia' de Thomas Mann, un dels seus llibres favorits.



    La tensa relació entre Peter i el seu cunyat és un dels motors de la novel·la, que descriu amb un punt irònic l'ambient artístic i esnob de la Nova York d'avui, cosa inevitable tenint en compte que la indústria de l'art és "com Hollywood, tot té a veure amb els diners", ha assegurat l'autor.



    Una de les clau de la rapidesa amb la qual es llegeix el llibre són els abundants diàlegs, un repte per a molts escriptors que per a Cunningham no té secrets: "La clau és recordar que les persones mai responem directament i sempre enganyem", ha dit.



    El seu bon fer amb els diàlegs potser té a veure amb el seu treball com a guionista; ara prepara 'The turn of the screw', de Henry James, que arribarà al cinema de la mà de l'actriu Anne Hathaway.



    Cunningham que va quedar molt satisfet amb l'adaptació al cinema de 'Les Hores', amb la qual Nicole Kidman va guanyar l'Oscar a la millor actriu, i ha confessat mig somrient que ha de ser l'únic novel·lista al qual li agraden les adaptacions que Hollywood fa dels seus llibres.



    I si a 'Quan cau la nit' ha retratat una burgesia culta i acomodada, en la seva pròxima novel·la parlarà de "joves drogoaddictes sense diners", i tot i que no ha volgut avançar gaire cosa més, el que és segur és que també serà una novel·la molt personal: "Totes ho són, Peter és autobiogràfic com va ser Virgina Wolf". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies