Europa press

Logo ep

    Teresa Enrich, nova directora de l'Institut Català d'Empreses Culturals

    23:2716.01.2013

    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    El consell general de l'Institut Català d'Empreses Culturals (Icec), presidit pel conseller Ferran Mascarell, ha aprovat aquest dimecres nomenar Teresa Enrich nova directora de l'ens.

    Segons un comunicat de la Conselleria de Cultura, Mascarell ha destacat l'experiència d'Enrich en el sector audiovisual, tant en el cinema com la televisió, i el seu "coneixement del mercat internacional basat en la realització de nombrosos projectes de coproducció amb empreses de tot el món".

    Enrich té porta més de 25 anys en el sector de la producció audiovisual i ha participat en projectes com les pel·lícules 'Després del Vidre', 'Vorvik' i 'L'habitació de Fermat', així com coproduccions amb països com França, Alemanya, EUA, Mèxic, l'Argentina i el Brasil.

    A l'àmbit de la televisió, ha produït pel·lícules i sèries com 'Mar Roig' i 'Les veus del Pamano', a més d'aproximadament 80 documentals en coproducció amb països llatinoamericans, mentre era directora de producció de l'Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (Atei).

    A més de ser directora de producció de Canales Temáticos de Tele5/Planeta, aquesta llicenciada en Ciències Empresarials i diplomada en 'Film as a Popular Art' en la City of London Polythecnic ha estat vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyol durant la presidència d'Álex de la Iglesia, i ara és consultora de producció d'aquest ens.

    A l'àmbit acadèmic, ha impartit classes a la Universitat d'Alcalá de Henares, la Pompeu Fabra (UPF), de Mèrida (Veneçuela), de Lima (el Perú), ICI de Mèxic, de Medellín (Colòmbia), de Mendoza (l'Argentina) i a la Pia Muntanya de Madrid.

    L'objectiu de l'Icec és impulsar la creativitat artística i la producció, així com la distribució i la difusió de continguts culturals, mitjançant el desenvolupament de les empreses culturals, a més de fomentar el consum cultural i l'ampliació de mercats per a la cultura catalana.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies