Europa press

Logo ep

    Alexandre Bataller i Carlos Sebastián, guardonats en els premis literaris 'Ciutat de València'

    18:0918.12.2012

    VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

    El professor de la Universitat de València Alexandre Bataller Català ha obtingut el 'Premi Roïç de Corella de Poesia en Valencià' amb la seua obra 'El llibre del professor', i l'escriptor Carlos Sebastián Saéz ha estat el guardonat amb el 'Premi Blasco Ibáñez de Narrativa en Castellà' per la seua novel·la 'El caso Wittgenstein', una novel·la policíaca amb tints filosòfics basada en una anècdota real del filòsof del mateix nom.

    Així ho ha anunciat este dimarts la regidora delegada de Cultura, Maryrén Beneyto, que ha donat a conèixer la fallada dels jurats de la XXX edició dels 'Premis Literaris Ciutat de València', instants després de les respectives reunions de deliberació.

    Després d'esta reunió del Jurat, que en esta ocasió s'ha celebrat a la Casa-Museu Benlliure amb motiu de la commemoració del 150 aniversari del naixement de Mariano Benlliure, Mayrén Beneyto ha cridat als guanyadors per a informar-los del seu triomf i felicitar-los en nom de l'alcaldessa i de la corporació municipal.

    La regidora, que ha fet públic els guardonats, acompanyada per un representant de cadascun dels jurats, ha mostrat la seua satisfacció pel nombre d'obres presentades al certamen, "el que reflectix, un any més, l'atractiu i la consolidació que gaudix esta convocatòria literària, i la qualitat general en les dos modalitats".

    En concret, al 'Premi Blasco Ibáñez de narrativa en castellà' s'han presentat 73 obres, mentre que al 'Premi Roïç de Corella de Poesia en Valencià' han concorregut 32 peces.

    Els premis estan dotats amb una gratificació econòmica de 8.000 euros en el cas de la modalitat de poesia; i de 12.000 euros en l'especialitat de narrativa; i a més, els dos autors veuran publicades les seues obres guanyadores.

    Mayrén Beneyto també ha agraït l'esforç i el treball dels membres de cadascun dels dos jurats, i ha destacat "la importància del suport de l'Ajuntament a la creació artística i a la producció cultural".

    Alhora ha ressaltat la tasca desenvolupada pels membres del Jurat que ha estat integrat al 'Premi Blasco Ibáñez' per Fernando Arias, Miguel Catalán, Gloria de Frutos i José Vicente Peiró, mentre que el 'Premi Roïç de Corella', ha estat presidit per María Àngels Ramon-Llin, i integrat per Ricardo Bellveser, María Teresa Espasa, Alicia Palazón i Jaime Siles.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies