Europa press

Logo ep

    Jordi Savall escull la pau com a fil conductor de la seva VII temporada de concerts

    17:0728.11.2012

    BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

    El músic especialista en viola de gamba i director d'orquestra Jordi Savall ha escollit la pau com a fil conductor de la seva VII temporada de concerts 2012-2013, que constarà de sis concerts a l'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana.

    Ho ha anunciat aquest dimecres a la presentació de la temporada 'El so original' i del llibre-disc 'Pro-Pacem' al Museu d'Història de Barcelona (MUHB), al costat del director general de la fundació Centre Internacional de Música Antiga (Cim), Manuel Forcano, i el director de l'Auditori, Joaquim Garrigosa.

    Un dels plats forts d'aquest cicle serà el concert en homenatge a l'humanista del segle XV Erasme de Rotterdam, amb el títol 'Erasme. Elogi de la Follia', que s'interpretarà el 16 de gener a Les Reials Drassanes de Barcelona i que tindrà els actors catalans Sílvia Bel, Jordi Boixaderas i Josep Maria Pou.

    Aquesta representació també es traslladarà a Luxemburg i fins i tot a Brussel·les, a casa del propi Erasme, sobre el qual Savall ha destacat que era un gran defensor de la pau i que al seu elogi de la bogeria critica les incoherències de la casta política i de l'església, el que és "molt actual", ha assegurat.

    Abans d'evocar l'erudit, Savall, Hespèrion XXI i el conjunt vocal La Capella Reial, que Savall va refundar el 1987 amb la seva dona Montserrat Figueras, faran el concert 'Judicii Signum. Pelegrinatges de l'Ànima' a la basílica barcelonina de Santa Maria del Mar el 17 de desembre.

    Seguint amb la pau com 'leitmotiv', dedicarà el concert al poble sirià incorporant músics d'aquest país, perquè "hi ha un silenci gairebé dramàtic" sobre la massacre que estan patint, ha criticat el músic.

    Altres concerts que faran són 'La Tragèdia Lírica a França' al Liceu, amb peces de Jean-Baptiste Lully, Marin Marais i Jean Philippe Rameau; el concert 'Pro-Pacem. Músiques per la pau', també a Les Reials Drassanes de Barcelona, i 'La viola da gamba. A la Cort i a l'exili', que tindrà lloc al Palau.

    La temporada es clausurarà a l'Auditori el 27 de juny amb 'Magnificat & Jubilate', amb peces de Francesc Valls, George Frederich Haendel i Johan Sebastian Bach, en el concert del qual hi participaran els finalistes de la III Acadèmia de Formació Professional, Investigació i Interpretació.

    Garrigosa ha celebrat que l'Auditori sigui l'escenari d'aquest concert i ha manifestat que és un privilegi tenir Savall entre els artistes residents de l'entitat musical perquè considera que el seu treball representa "un abans i després a la recreació de la música antiga a Catalunya".

    FONTS DE FINANÇAMENT

    El violagambista també ha anunciat que iniciaran una campanya de captació de fons amb "amics de la fundació", obrint així la porta al finançament privat amb el patrocini i el mecenatge.

    Ha assenyalat que la mesura arriba com a adaptació al context actual perquè són conscients que "cada vegada podran comptar menys amb l'ajuda pública", pel que advoquen pels mecanismes de finançament privat, que considera molt afectius.

    El músic també ha recordat que la situació actual "és molt greu" perquè beneficia que els rics siguin cada vegada més rics i els pobres més pobres.

    Conscients d'aquesta conjuntura, han avançat que els concerts seran gratuïts per a aquelles persones en situacions econòmiques molt complicades, i els preus seran reduïts per a estudiants i aturats.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies