Europa press

Logo ep

    Mascarell pacta amb la Institució de les Lletres Catalanes els termes de la seva modificació

    19:1004.07.2011

    BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha arribat a un acord amb el Consell Assesor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per a la seva modificació a través de la llei òmnibus, segons el qual l'organisme conserva la seva naturalesa autònoma adscrit a la Conselleria.

    Segons informa la Conselleria en un comunicat, el nou text reforça el seu caràcter transversal i de representació del sector, a més del paper del degà, un càrrec honorífic que recau en un escriptor reconegut.

    Entre les noves tasques de l'ILC que recull el text es troba la de la "dignificació institucional" dels escriptors catalans, que es materialitzarà amb la presentació davant el Parlament de Catalunya, com a mínim una vegada per legislatura, d'un dictamen sobre la presència pública de la literatura i el reconeixement social de les lletres catalanes.

    Segons la Conselleria, la reforma prevista en els articles 2 i 3 de la llei de creació de l'ILC "posarà les bases per a una modernització important de l'ILC i per al seu rellançament", sobretot tenint en compte que el 2012 se celebraran 75 anys de la seva creació i 25 de la seva refundació.

    L'acord arriba després que el degà de l'ILC, Francesc Parcerisas, promogués un manifest que van signar destacats escriptors que criticava la conversió de la institució en un òrgan consultiu sense autonomia jurídica.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies