Europa press

Logo ep

    Palau Ducal i Crèdit València signen un acord per a acabar de restaurar el Palau Ducal

    14:2101.07.2010

    VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

    La Fundació Palau Ducal i l'entitat Crèdit València Caixa Rural juntament amb l'ajuntament de Gandia (València) han signat este dijous una pòlissa de finançament per valor d'1,6 milions d'euros per acabar les obres de restauració del Palau Ducal, casa natal de Sant Francesc de Borja.

    El consistori serà el que assumisca les quotes del crèdit durant els pròxims 20 anys "a l'espera que altres institucions es comprometen econòmicament amb el projecte", ha explicat el president de la Fundació Palau Ducal i alcalde de Gandia, Jose Manuel Orengo.

    El crèdit permetrà portar a terme els treballs de restauració del Palau, concretament de les cobertes, façanes i pintures de la Galeria Daurada, i la posada en marxa de l'Espai de les Emocions dedicat als Clàssics i els Borja.

    Els treballs de restauració del Palau Ducal que es van iniciar a l'any 2009 estaran acabats en octubre d'enguany, just per a la commemoració del V Centenari del Naixement de Sant Francesc de Borja. En total s'han destinat 2,6 milions d'euros per a la restauració de diverses sales de la casa natalícia de Sant Francesc de Borja. "Un milió ha procedit del finançament de l'1% Cultural del Ministeri de Foment i'800.000 euros de la Diputació de València", ha assenyalat Orengo. La resta, de moment, es finançarà gràcies al crèdit.

    Orengo ha subratllat que les condicions imposades pel banc "han estat molt bones" ja que "el crèdit s'ha concedit amb un interés del 2,8". Segons la seua opinió, "Caixa Rural ho ha fet amb ànim de servici i no només amb ànim financer" ja que "està afavorint que la rehabilitació del Palau Ducal siga més fàcil i un èxit", ha assenyalat.

    Per la seua banda, el director general de Crèdit València Caixa Rural, Rafael Carrau, ha expressat que esta aposta "resulta un orgull per a l'entitat" ja que l'interés del banc és "no només donar suport a a la gent valenciana" sinó també "a les institucions que treballen per a cuidar la història dels valencians".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies