Europa press

Logo ep

    La Fura dels Baus degusta el Titus Andronicus de Shakespeare

    19:3520.04.2010

    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    La Fura dels Baus fusiona l'obra teatral 'La lamentable tragèdia de Titus Andronicus', de William Shakespeare, amb la gastronomia de Mugaritz en el seu nou muntatge, 'Degustació de Titus Andronicus', que ha presentat avui a Viladecans (Barcelona) i estrenarà el 7 de maig en la Tabakalera de Sant Sebastià.

    Amb una proposta pionera a l'escena teatral, el director Pep Gatell i els directors gastronòmics de l'equip Mugaritz, Andoni Luis Aduriz i Javier Bergara, fusionen la gastronomia del país amb un mínim text en escena, prou llarg per no perdre l'essència de l'obra original, i la interpretació d'11 actors.

    Ells es posen a la pell dels personatges que van envoltar a Roma Titus: la seva mare, Tamora (Montse Díez) i Saturnino (Joaquín Revenga 'Tatín') que va ser proclamat emperador i es va casar amb la mare de Titus, enllaç que va desencadenar una tragèdia magnànima i una reguera de crims i venjança.

    Amb aquesta adaptació, la companyia catalana reprèn els elements característics del seu llenguatge: un espai únic que comparteixen artistes i públic --que estarà dret--, una escenografia prioritàriament virtual i un llenguatge a mig camí entre el text i el cinema.

    Per assaborir la tragèdia, dos cuiners de Mugaritz interactuen amb el drama des de la seva cuina, creant ambients gastronòmics per a cada escena, i una olor i un gust per a cada estat anímic que descobreix la tragèdia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies