Europa press

Logo ep

    Dos llibres recreen la infància de Miguel Hernández amb textos de José Luis Ferris i il·lustracions de Max Hierro

    16:5503.03.2010

    VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

    Dos nous llibres recreen la infància del poeta oriolà Miguel Hernández mitjançant textos de l'escriptor José Luis Ferris --un dels més reconeguts especialistes en la seua vida i obra-- i les il·lustracions de Max Hierro amb la finalitat de "reflectir de manera lírica i emotiva els primers anys de la biografia" de l'autor alacantí.

    Els volums, titulats 'El meu primer llibre sobre Miguel Hernández' i 'Miguel Hernández, pastor de somnis' han estat publicats per Anaya dins d'una col·lecció dedicada les gestes de cèlebres personatges espanyols de la literatura, l'art i la història comptades per al públic infantil i juvenil, han informat hui fonts de l'editorial.

    Esta parella de llibres narra als més xicotets com Miguel Hernández --de qui en 2010 es commemora el centenari del seu naixement-- va haver d'abandonar els seus estudis sent adolescent per a dedicar-se al pasturatge de cabres, el negoci familiar.

    Però això no va impedir que desenvolupara el seu talent per a l'escriptura i que plasmara amb paraules, no només la bellesa del món que l'envoltava, sinó també les misèries i tragèdies de l'època que li va tocar viure, han explicat les mateixes fonts.

    En estes pàgines, l'escriptor alacantí José Luis Ferris recrea la infantesa del poeta en la seua Oriola natal perquè els joves lectors assistisquen a l'evolució d'un nen curiós i amb talent que, a poc a poc, davant de la sorpresa i admiració de mestres, amics i família, va convertint-se en un poeta que acabaria deixant una empremta inesborrable en les lletres.

    Els textos s'acompanyen dels dibuixos del salmantí Max Hierro, que viatja amb les seues il·lustracions cent anys enrere per a revelar una forma de viure senzilla, rural, que mostra les misèries de la guerra i al bellesa de la naturalesa.

    Per a treballar la figura del poeta oriolà a l'aula, Anaya posa a més a disposició del professorat una guia didàctica per al llibre 'Miguel Hernández, pastor de somnis', amb suggeriments per a treballar els aspectes literaris, històrics i creatius, disponible en paper i també en suport digital.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies