Europa press

Logo ep

    RTVV sanciona 48 treballadors per ocupar un plató amb entre un i dos mesos de suspensió de feina i sou

    15:5314.11.2012

    VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

    La direcció de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha sancionat un total de 48 treballadors per l'ocupació del plató d'informatius durant una emissió en directe el passat 16 de juliol per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de l'ens públic amb entre un i dos mesos de suspensió de treball i sou, segons han informat fonts de l'empresa.

    Des de l'empresa han assegurat a Europa Press que este acord de sanció ha estat traslladat "personalment" al president i al secretari del comité d'empresa i que, a més, la comunicació oficial del mateix es troba ja en el registre, però que, en coincidir amb al jornada de vaga general d'este dimecres, que molts dels treballadors han secundat, no serà fins demà quan la rebin.

    Finalment, l'acord preveu que de les 50 persones contra les que s'ha obert al principi expedient, se sancionarà a 48, ja que "s'ha comprovat que dos d'elles no van participar en els fets".

    La resta serà sancionat amb 60 dies de suspensió de feina i sou o amb 30, en el cas que hagen mostrat "penediment" o ja estigueren al plató en el moment en el qual es va ocupar i foren llavors quan s'uniren a la protesta.

    Des de la direcció han explicat que la sanció està motivada que, amb aquella acció, es "va interceptar el senyal d'un servici públic", una falta molt greu prevista en el Conveni Col·lectiu, a l'article 80.3 en els seus apartats a i f, que al·ludixen a l'existència d'"un frau, deslleialtat i abús de confiança a l'acompliment de les funcions encomanades així com qualsevol conducta constitutiva de delicte o falta dolosa dins de l'empresa" i a la possibilitat d'"atemptar o impedir l'exercici dels drets i llibertats reconeguts per la Constitució i Estatut d'Autonomia.

    ATENUANT PER "ESTRÉS"

    L'empresa recalca que les sancions per estos fets podrien haver anat des del mes de suspensió fins a l'acomiadament sense indemnització i s'ha optat almenys greu en tenir en compte com a atenuant l'"estrés" provocat a la plantilla per l'anunci d'uns 1.200 acomiadaments previst a l'ERO.

    Per la seua banda, fonts sindicals han fet notar a Europa Press que aquesta sanció, i la corresponent sanció de feina, afectarà més de la meitat del comité d'empresa, en concret a 12 representants de quatre dels sindicats representats en este organisme.

    Alhora, han manifestat la seua por que la intenció de la direcció siga aplicar primer la sanció als treballadors afectats per l'ERO i, després, fer efectiu l'acomiadament.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies