Europa press

Logo ep

    25-N.- El PSC anul·larà els actes de campanya el 14-N si hi ha vaga

    15:0018.10.2012

    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    Els socialistes catalans anul·larien els seus actes de campanya de les eleccions autonòmiques si finalment s'oficialitza la convocatòria de vaga general d'àmbit europeu per al 14 de novembre.

    Si es confirma que hi ha vaga, "el PSC anul·larà els seus actes el 14-N i farà un esforç per sumar-se a la manifestació" que es faria al centre de Barcelona, ha dit el cap de campanya, Daniel Fernández, en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

    Segons Fernández, aquesta convocatòria de vaga es fa en protesta per les polítiques d'austeritat imposades per la cancellera alemanya, Angela Merkel, "i que segueixen" els governs d'Artur Mas i Mariano Rajoy.

    CASTELLS

    Fernández també ha valorat les tesis de l'exconseller Antoni Castells, qui ha assegurat aquest dimecres que si hagués d'elegir entre la secessió i la continuïtat del model territorial actual, s'inclinaria per la independència.

    Després de preguntar-li sobre aquestes opinions del conseller, Fernández ha dit: "El PSC, que és el seu partit --de Castells--, treballa amb l'objectiu que aquest no sigui el dilema, que és el que alguns voldrien".

    "Hi ha una tercera opció entre la independència que Mas defensa amb la boca petita i el 'neocentralisme' de PP i C's" que és el model federal que passa per una reforma de la Constitució, ha assegurat Fernández.

    Segons Castells, l'objectiu del PSC no és "salvar Espanya però tampoc ho va ser el 1978", sinó aconseguir el màxim autogovern per a Catalunya i consagrar-la com una gran potència econòmica, el que passa pel federalisme i no per la independència perquè la secessió és un carreró sense sortida.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies