Europa press

Logo ep

    ERC secundarà la vaga i l'aprofitarà per fer "pedagogia" sobre la independència

    13:3818.10.2012

    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    ERC ha anunciat aquest dijous que secundarà la vaga general del 14 de novembre i aprofitarà l'atur per fer "pedagogia" sobre els beneficis que, segons diu, tindrà la independència per als drets dels treballadors.

    En declaracions als mitjans, la número 4 de llista republicana per Barcelona, l'independent Gemma Calvet, ha defensat que el suport d'ERC a la vaga s'explica perquè és imprescindible "estar al costat dels treballadors per blindar els seus drets i actuar contra les retallades massius impostos per Europa i els mercats".

    Segons ha explicat Calvet, els republicans veuen a l'atur general l'oportunitat de reivindicar que "des de la independència es podran defensar millor" els drets laborals i que el futur dels treballadors serà més pròsper si subscriuen el projecte independentista.

    Calvet ha precisat que el dia de la vaga, que cau en plena campanya de les autonòmiques, els membres d'ERC suspendran tota activitat laboral, tot i que se sumaran a la protesta que es convoqui per defensar l'atur.

    ERC ha organitzat aquest dijous una jornada de treball amb el Cercle Català de Negocis (CCN) en què s'ha sostingut que la independència de Catalunya no només és viable, sinó que és l'"únic" camí pel qual pot optar aquest territori si vol sortir de la crisi i garantir el seu Estat del Benestar.

    És per això que els republicans asseguren que una Catalunya independent seria més pròspera i això permetria defensar amb més garanties els drets dels treballadors i combatre les polítiques d'austeritat que estan impulsat tant el govern català com l'espanyol.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies