Europa press

Logo ep

    L'Unescocat podria tancar a l'octubre pels impagaments del govern

    18:3917.08.2012

    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)


    El Centre Unesco de Catalunya (Unescocat) podria tancar la port aquest octubre fruit dels impagaments de la Generalitat i els ajuntaments, segons que han explicat a Europa Press fonts d'aquesta entitat.


    Segons Catalunya Ràdio, la situació econòmica del centre posa en perill la seva continuïtat, malgrat que va fer un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)a començament d'estiu.


    En declaracions a Europa Press, el vice-president i administrador d'Unescocat, Enric Masllorens, ha assegurat que la situació econòmica del centre és "francament dolenta" tot i que ha confiat poder garantir el funcionament del centre amb la col·laboració del sector públic i aportacions privades.


    A dia d'avui, el centre dóna feina a una trentena de professionals: "Tenim dificultats, com la immensa majoria d'ONG, i ara volem esgotar totes les possibilitats" per evitar el tancament.


    "Tancar és una possibilitat que hi ha sobre la taula i seria una gran pèrdua per al país", ha assegurat Masllorens.


    UN QUART DE SEGLE


    El Centre Unesco de Catalunya es va fundar el 1984 i és l'única entitat catalana reconeguda a les Nacions Unides (ONU) i a la UNESCO.


    És àmpliament reconegut en els seus àmbits de referència a escala internacional, i fins avui ha estat un dels tres 'Centres Unesco' més importants del món al costat del del Japó i el País Basc (Unesco Etxea).


    Ha estat pioner a Catalunya en àmbits com el diàleg interreligiós; de fet, és referència en aquest àmbit a nivell internacional, i prova d'això és que edita l'única pàgina web que existeix sobre mediació religiosa a ciutats.


    Els seus àmbits de coneixement són diversitat lingüística, diversitat religiosa, drets humans, sostenibilitat, patrimoni i educació, i formen part de la seva junta les entitats Congrés de Cultura Catalana, Enciclopèdia Catalana, Fundació Jaume Bofill, Fundació Joan Miró, Fundació per la Pau, Fundació Roca Galès, Fundació Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i Òminum Cultural.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies