Europa press

Logo ep

    La UPC coordina un projecte europeu per millorar la cobertura i serveis mòbils

    13:0614.07.2010

    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    El Grup de Processament del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) coordina un projecte europeu per millorar la cobertura i el servei de les xarxes de telefonia mòbil a l'interior d'edificis i oferir serveis d'alta velocitat de transmissió de dades a un cost econòmic.

    Segons ha informat aquest dimecres la universitat, el projecte Freedom, coordinat pel professor Josep Vidal, està orientat a augmentar la capacitat de les xarxes de telecomunicacions, estalviar consum energètic i aportar beneficis tant econòmics com socials.

    El 'boom' dels telèfons mòbils intel·ligents els últims anys ha augmentat la congestió de les xarxes de telefonia mòbil en entorns urbans, ja que permet als usuaris tenir obertes alhora aplicacions de correu i internet, cosa que genera tràfic de dades i, per tant, consumició de més recursos radioelèctrics.

    Si creix al ritme actual aquest consum, es preveu un col·lapse de les xarxes en els pròxims tres anys. Espanya és el tercer país europeu amb més usuaris d'aquest tipus de telèfon, amb 9,9 milions d'unitats, per darrere de Gran Bretanya, amb 11 milions, i Itàlia, amb 15. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies