Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

30.12.2013

Illes rebels

La Nit de la Cultura i la manifestació d'aquest vespre tanquen un any que ha estat especialment dur a les nostres illes. Especialment dur, però també esperançador. El president Bauzá i el PP han intensificat l'agressivitat aquests darrers dotze mesos, fins a uns nivells insòlits, desconeguts fins ara. El decret de trilingüisme n'ha estat el senyal més visible, però no pas l'únic. Hi ha hagut una persecució constant i implacable contra tot allò que no encaixàs en el model espanyolista dur que reivindica Bauzá. Però la reacció, la magnífica reacció de la societat mallorquina i balear és sens dubte la gran notícia d'aquest 2013 que ja s'acaba.


El 2014 serà un any de transició. Tot indica que no hi haurà eleccions fins el 2015. Però, malgrat això, tinc la sensació que és en aquest 2014 que s'hi juga el futur i que serà un any de batalla, sense treva. D'entrada els pares i els docents repetiran, a partir de Reis, la modèlica vaga que ha canviat la cara i l'esperit de la societat balear. I també entraran en vigor tot de propostes esbojarrades del govern Bauzá, inclosa la polèmica llei de símbols. Per a Bauzá i el PP tot plegat és un atac final, a la desesperada. Saben que les probabilitats de guanyar les eleccions el 2015 són molt minses perquè la seua grolleria ha aplegat l'oposició i han irritat aquells sectors del PP de la part forana que no poden combregar amb un foraster com ell i que són determinants per a aconseguir el tomb polític.


Per això resistir les bestieses del govern és tan important aquests dotze mesos. Cal denunciar amb constància totes les barbaritats i oposar-s'hi. Cal unir tant com siga possible tots els sectors susceptibles de portar un canvi polític a les illes i cal escriure un relat engrescador d'aquestes illes rebels que Bauzá ha despertat, espere que per sempre més.

Mail Obert