Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

31.10.2013

La partida del PSOE

Amb això, no hi comptava ningú. Amb l'aparició rocallosa del PSOE. El PSOE és el principal partit espanyol. No parle de xifres, sinó d'importància per a l'estat espanyol i el seu projecte. I ahir va apujar un grau l'amenaça contra el PSC. Guerra és un personatge cridaner, important però perifèric. I les Joventuts no són el cor del sistema. Tanmateix, la combinació de tots dos indica coses. Un estat d'ànim, una disposició a la contra que és molt mala noticia per a Pere Navarro, però potser no per al PSC.


Curiosament, el PSC tindria una oportunitat de recuperar-se si el PSOE fes efectiva l'amenaça d'implantar-se a Catalunya, és a dir, d'implantar-se contra el PSC. Veges que en comptes d'independitzar-se no els independitzen. Una previsió inesperada per a mi, però que he de reconèixer que seria força coherent amb el to general d'Espanya. Fixeu-vos en el fet subjacent del debat: el PSC tampoc no té dret de decidir.


No crec que Rubalcaba precipite cap situació. No em sembla el seu tarannà. Però l'escenari s'ha obert, recordem-ho, per una abstenció. El PSC tan solament es va abstenir. No va defensar res. Com reaccionaran, doncs, si els de Navarro fan un pas propositiu (diferent, és clar, del que els socialistes espanyols volen)?


Com ho deia El Periódico? 'Hi ha partida', em sembla que titulaven...

Mail Obert