Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

13.01.2012

Rita: el jutge sap 'lo teu' ?

Arran de la visita del papa a València, fa uns quants anys, força balcons i llocs de la ciutat lluïen una pancarta que va fer furor i que deia: 'Rita: el Papa sap lo teu?' amb aquest article neutre gens normatiu.

La pancarta feia referència, òbviament, a l'atac contra l'homosexualitat desencadenat des de l'església catòlica i assenyalava així, amb molta gràcia, la hipocresia de la batllessa, que es va bolcar en l'esdeveniment. Bé, potser caldrà reciclar ara la pancarta canviant el papa pel jutge, encara en abstracte. I en aquest cas 'lo teu' són els múltiples regals de bosses de marca cara que Rita Barberà ha rebut aquests darrers anys d'algunes trames corruptes. Regals que fins i tot han entrat en el judici al seu amic Camps.

Com a única resposta Barberà ha dit que això eren 'coses del passat', una resposta ben curiosa. Fixeu-vos que no diu si hi ha possible delicte o no, i deixa entendre que ja fa molt d'això. Potser mira de distreure, però el mal per a Rita Barberà és que els jutges no han examinat mai el futur, sinó el passat.

Per a acabar-ho de complicar tot la feta arriba en un mal moment, perquè el president Fabra ha començat a controlar les institucions valencianes i el xoc amb la batllessa es veu nítid. S'acosta el seu final?

Mail Obert