Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

17.03.2011

Honorant Barcelona

Ens honora molt que ahir CiU, PP, ERC i ICV sumassen les seues forces a l'Ajuntament de Barcelona en suport de VilaWeb i demanassen al batlle la retirada de la querella pel cas Vilaró. No és una coalició gens habitual, i això mateix ja indica l'excepcionalitat de la situació.

Els fets que van portar el cap de la guàrdia urbana a l'hospital van passar a final de juny del 2008. Un any després un extens dictamen dels mossos d'esquadra solidificava les informacions de VilaWeb. El juny del 2009 el primer judici demanat per Vilaró, contra la Policia de Catalunya, es va arxivar perquè, segons la jutgessa, no es podia determinar ni l'origen de les lesions ni com es van fer.

Tot i amb això, tres anys després dels fets, l'Ajuntament de Barcelona porta aquest diari a judici per les informacions que, en definitiva, van obrir l'aclariment dels fets.

VilaWeb accepta que valdria més no arribar a aquest punt. Creiem que no és positiu, en cap cas, sotmetre a judici la informació periodística, i per això hem estat, estem i estarem sempre disposats al diàleg.

I ho fem bo i recalcant que nosaltres som un diari i que tenim un compromís amb la informació i amb els lectors. Com a periodistes tenim l'obligació, no el dret sinó l'obligació, de fer sentir el xiulet si una cosa no és clara. Amb tot el respecte i l'honestedat, però sense gens de por. És això que hem fet tots aquests quinze anys i que els nostres lectors aprecien.

Estem segurs que, com ells, el batlle Hereu és conscient que una gran ciutat és el fruit d'un equilibri raonable entre el poder civil, elegit democràticament i responsable màxim de la convivència, i els ciutadans, els partits, les associacions, els mitjans i molts més actors que convivim en la quotidianitat. Equilibri que no és submissió de ningú a ningú i que demana d'evitar actuacions desproporcionades.

Per això ens honora, i honora les millors tradicions de Barcelona, el gest d'aquests quatre partits, que han sabut demanar sentit comú, superant les seues diferències ideològiques, i les de poder, atès que un és part del govern municipal i els altres tres són a l'oposició.

Mail Obert