Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

07.03.2011

Mal educats

Divendres Escola Valenciana féu a Alcoi l'acte de lliurament dels seus premis anuals. Un acte notable. Havien premiat, alhora, Babaclub de Canal 9 i el Club Super3 de TV3 per una labor de qualitat, llarga i sostinguda, en pro els xiquets, des de la televisió pública. Sorprenentment, pocs minuts abans de començar l'acte els representants de Canal 9 van anunciar que no acudirien a l'acte i que, en conseqüència, no aplegarien el premi. Adduïren motius personals, però no se'ls cregué ningú.

Podien haver dit que no volien el premi, quan els ho varen comunicar, feia uns quants dies. Seria difícil d'entendre, però legítim. Podien haver dit que no volien compartir un premi amb TV3, en sabent que el premi era compartit. Però van optar per la pitjor manera: acceptar-lo per no presentar-se a l'acte.

Ho hauríem d'entendre com una provocació? Segurament. Una part del públic va xiular, sense entusiasme, quan ens van explicar què passava. Volien provocar un incident per poder manipular l'escàndol? O no arriba la cosa ni a això, i simplement era una mostra, una més, de mala educació, de la prepotència de la Generalitat Valenciana?

Em tem que més aviat era això. Fa temps que el govern valencià ha perdut el respecte als ciutadans que hauria de governar. I això en seria una mostra més. En un país normal el govern sap que guanyar les eleccions li dóna el dret de governar, però no el de fer qualsevol cosa que li passe pel cap. En un país normal. En el dels valencians, no.

Mail Obert