Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

24.01.2011

Això, ja ho havia escrit

Fa una certa mandra, però és el que hi ha. El primer de març de 2006, arran d’un visita a València de Carod Rovira ja vaig escriure l'article que escriuria avui, arran de la visita a València de Joan Laporta. Més ben dit, arran de la reacció dels mitjans, sobretot del Principat.

En aquella ocasió Carod va omplir el Palau de Congressos i un grup de feixistes, amb la complaença màxima de la policia, van molestar els assistents. I pràcticament totes les cròniques que es van publicar a Barcelona es concentraren en aquella actuació de l'extrema dreta. Els valencians normals no comptàvem gens.

Ara la història s'ha repetit. Solidaritat s'ha presentat amb un acte a l’hotel Astòria. Cinc ultres coneguts (cinc vol dir cinc) s'han acostat a Laporta per escridassar-lo a l'entrada de l’hotel –una trentena més havien estat controlats abans per la policia, que en aquesta ocasió ha tingut una actitud més correcta.

La resta, tant és, perquè els diaris han seguit el guió escrit ràpidament per Las Provincias pocs minuts després i un encarament anecdòtic s'ha convertit en 'Laporta ha estat agredit'. Explicar tota altra cosa ha estat simplement impossible. L'arquetip ha funcionat i els valencians hem quedat com hem de quedar, segons el guió previst.

Mail Obert