La dificultat de Sánchez és l’oportunitat de Catalunya
L'Espanya desestructurada, encrespada, intervinguda, sense democràcia que ara denuncia Pedro Sánchez és una gran oportunitat per a Catalunya, per a l'independentisme català
El comunicat fet públic aquesta tarda recorda la cronologia dels fets, lamenta les baixes, nega les acusacions, però diu que no vol entrar a valorar-les
Han fet pública la baixa de l'entitat, per exemple, Maria Barbal, Dolors Oller, Narcís Comadira, Feliu Formosa, Ramon Solsona, Toni Sala, Josep-Maria Terricabras · Hem parlat amb l'actual presidenta del PEN, Àngels Gregori
Es presenten les obres guanyadores dels premis literaris de Gandia, el premi Joanot Martorell, ‘El que em queda de tu’, de Pepa Aguar, i el premi de poesia Ausiàs Marc, ‘L’animal que parla’, de Josep-Anton Fernàndez
Els ceps del viticultor Eduard Sanromà han rebut una agressió que s’ha fet viral a les xarxes socials · Us mostrem el vídeo de la destrossa i us expliquem la història del celler
Parlem amb Xavi Nolla, impulsor d’aquest projecte, que ens explica el vi que ha fet a les Alberes
L’antiquari, col·leccionista i galerista ha coordinat i dirigit l’obra de bibliòfil ‘L’art del gravat català’, editada per Enciclopèdia Art
Entrevista a la científica i escriptora, que es dedica a la robòtica assistencial i a la tecnoètica · Acaba de publicar ‘Estimades màquines' (Males Herbes)
Més d’un centenar de cellers petits, la majoria elaboradors de vi natural i biodinàmic i molts de no adscrits a cap DO, signen un manifest denunciant sancions per posar a les etiquetes el municipi de procedència del celler
Tres llibreters dels Països Catalans recomanen cinc llibres cadascun de literatura infantil. La diversitat i la qualitat marquen la tria
Tres llibreters dels Països Catalans recomanen cinc llibres cadascun de literatura juvenil · Dos títols centren l’atenció dels prescriptors
Els escriptors Núria Cadenes, Núria Martínez-Vernis, Sebastià Perelló, Pep Molist, Teresa Ibars i Jordi Lara parlen d’aquest projecte individual i col·lectiu alhora, obert i compromès, que construeix un patrimoni cultural
Parlem amb el guanyador del premi Carles Riba de poesia · En un discurs punyent a la Nit de Sant Llúcia, posà en qüestió la classe política i en criticà la ‘ignominiosa renyina constant’
Com ja és habitual per les festes nadalenques, us oferim les recomanacions dels editors, que proposen tres títols de la seva editorial i un de la competència
Elements per a no anar perduts a l’hora d’escollir els vins que posareu a taula aquestes festes de Nadal
Us presentem cinc projectes vinícoles de les comarques lleidatanes, dels que es troben a més altura de la DO, que elaboren vins de muntanya, amb sensibilitats compartides i complementàries
Entrevistem l’escriptor, guanyador del II premi Proa de novel·la amb 'La casa de foc'
Un film del 1942, dos anys abans de morir l’escultor, el mostra al seu poble, al taller, passejant entre vinyes, parlant català
Entrevistem el cap de sala, sommelier i copropietari del Celler de Can Roca · Reflexiona sobre la crisi i la situació que ha d'encarar el sector, alhora que exposa un seguit de desafiaments, que ja tenim aquí
I ho fan a causa de la pandèmia i el tancament de la restauració · Parlem amb Mireia Pujol-Busquets, del celler Alta Alella (el Maresme) i Andreu Oliver, del celler Can Majoral (Mallorca)
L’autora, d’origen italià, fa vuit anys que viu a Mallorca i la seva llengua literària és el català
La pandèmia ha obligat a modificar el projecte i enguany s’ha optat per fer totes les activitats en format digital i de franc. El programa comença avui i s’allargarà fins al 20 de desembre
Parlem amb Salvador Batlle, responsable del celler Còsmic Vinyaters, d’Agullana (Alt Empordà), que ha elaborat un vi amb Domaine YoYo, que té vinyes a Banyuls i el celler a Montesquiu d’Albera
És una edició d'Univers, el segell literari d'Enciclopèdia Catalana, de 1.600 pàgines, en anglès i català, amb planes acarades · Inclou els dibuixos de la primera edició i uns annexos que aporten novetats sobre la traducció
Un jurat triarà les tres obres finalistes, que es donaran a conèixer el 10 de desembre · L’obra guanyadora se sabrà al febrer
Els editors rearmen els lectors amb noves propostes de llibres de cuina i vi · Us en presentem una quinzena